Am prezentat programul de campanie în faţa presei

În cadrul unei întâniri informale de presă, mi-am prezentat principalele puncte din programul de campanie şi am stat de vorbă cu membrii presei locale. În continuare vă redau comunicatul de presă.

Mihai Isvoranu s-a decis să facă pasul spre implicarea politică în momentul în care a înţeles că doar prin schimbarea modului de administrare a oraşului, Brăila se poate dezvolta şi poate ajunge un oraş de secol 21.

Programul pe care l-a prezentat în faţa presei, Mihai Isvoranu, candidatul alianţei USR-PLUS la Primăria Brăilei, a atins un punct nevralgic, acela al incapacităţii actualei administraţii locale de a atrage fonduri europene, esenţiale pentru dezvoltarea Brăilei.

Brăila se află pe penultimul loc din ţară la capacitatea de accesare a fondurilor europene şi a pierdut ani de dezvoltare. În tot acest timp, oraşe ca Oradea, Braşov, Timişoara se dezvoltă continuu şi atrag an de an fonduri europene care le ajută să se dezvolte armonios.

În toate aceste oraşe nu mai există probleme legate de asfaltări, iluminat sau lipsa locurilor de joacă pentru copii. Toate au trecut într-o fază superioară de dezvoltare unde se pune accent pe mediu, dezvoltarea mediului de business şi o calitate a vieţii superioară cu tot ceea ce înseamnă aceasta în secolul 21.

Mihai Isvoranu promite că la Brăila va atrage fonduri europene care îi vor permite administraţiei locale să definitiveze problemele care trenează de ani de zile: asfaltarea tuturor străzilor, renovarea centrului istoric, iluminarea tuturor cartierelor, realizarea unui sistem de transport modern.

De asemenea, candidantul USR-PLUS promite că la Brăila se vor atrage investiţii majore pentru a dezvolta mediul de business şi a crea locuri de muncă de care este atâta nevoie astăzi.

„Eu îmi iubesc oraşul şi vreau să îl văd din nou curat şi înfloritor. Vreau să nu ne mai plece tinerii din Brăila, ci să îi atragem spre a construi împreună un oraş în care să fim cu toţii mândri că trăim. Vreau ca Brăila să redevină o destinaţie turistică majoră şi să punem în valoare tot patrimoniul incredibil pe care îl avem aici. Cred cu tărie că putem face asta cu ajutorul fondurilor europene şi mai cred că Brăila are o şansă prin noi toţi, cei care o iubim.” Mihai Isvoranu, candidat USR-PLUS la primăria Brăilei.

El a dat exemple de fonduri existente în acest moment în diferite axe de dezvoltare şi a demonstrat că în Brăila se pot atrage fonduri pentru îmbunătăţirea/ modernizarea infrastructurii, a spitalelor, şcolilor, pentru reabilitarea centrului istoric şi a cartierelor de blocuri, etc.

Mihai Isvoranu nu promite minuni, ci doar că va face paşii normali şi fireşti pe care o administraţie locală trebuie să îi facă în acest moment: să acceseze fonduri europene, să prioritizeze cheltuielile pentru a rezolva probleme acute ale oraşului şi să atragă investitori de talie naţională şi internaţională pentru a crea locuri de muncă.

Comentează cu ajutorul contului tău Facebook